C Slatka tradicija

Sastojci
Za krofne:
250 ml voda
125 g maslaca
2 kašike šećera
1 prstohvat soli
150 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
4 jaja
Za fil:
750 ml mleka
3 žumanaca
2 C pudinga od vanile
8 kašika šećera
2 C vanilin šećera
125 g maslaca
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Princes krofne

Svi ih volimo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu staviti maslac, dodati vodu i staviti na vatru da se otopi. Dodati šećer, so, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i ukuvati.

Kada dobije potrebnu gustinu,skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. U mlaku smesu dodati jaja i umutiti mikserom.

Smesu staviti u špric za dekorisanje torti i smesu istiskivati u pleh obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.

Za fil:
U šerpu usuti 500 ml mleka i staviti na vatru da provri. Zasebno u 250 ml hladnog mleka razmutiti C puding, šećer, C vanilin šećer i žumanca. Izmešati ručnom žicom za mućenje i ukuvati u vrijuće mleko. Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre, prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.

Fil umutiti mikserom, dodati omekšali maslac sobne temperature, pa dobro umutiti mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Ohlađene krofne iseći na pola. Na jedan deo naneti fil i preklopiti drugim delom.

Posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tokom pečenja krofni ne otvarati rernu kako krofne ne bi splasnule.