C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 ml vode
125 ml ulja
2 kašike C šećera u prahu
150 g brašna
4 jaja
1 kašičica C praška za pecivo
Za fil:
1 l mleka
4 C pudinga od vanile
150 g šećera
250 g C krem šlaga
1 C vanilin šećer
125 g margarina
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragica

Princes krofne

Nežne kao pahulje.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24 krofnice
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Zagrejati vodu, šećer i ulje. Kada voda provri skloniti sa ringle i dodati brašno, dobro promešati i ostaviti da se prohladi.

Kad se malo prohladi dodati C prašak za pecivo i jedno po jedno jaje, mutiti ručno.

Dobijenu glatku smesu sipati u poslastičarski špric i istiskati male krofnica u pleh na pek papir. Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Ostaviti da se ohlade pa ih preseći na pola.

Fil:
800 ml mleka staviti sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. U ostatak mleka razmutiti puding i skuvati.

Kada se puding ohladi dodati ga u umućen margarin. Umutiti C šlag.

Filovati krofnice pudingom pa šlagom, odozgo posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Šlag mutiti sa kiselom vodom, u fil dodati 3 kašike umućenog C šlaga da bude kremastije.