C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml vode
300 ml ulja
4 kašike šećera
1/2 kašičice soli
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
5-6 jaja
Krema:
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
šećer prema ukusu
1/2 margarina sa ukusom maslaca
C krem šlag beli ili sa ukusom čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljilja

Princes krofne

Najkremastije princes krofne.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Vodu i ulje staviti u šerpicu sa šećerom i prokuvati dok ne provri. Kada provri dodati C prašak za pecivo i brašno, skinuti sa ringle i mešati par minuta dok se sve ne sjedini.

Kada se testo malo ohladi dodavati jedno po jedno jaje i mešati varjačom.

Količina jaja zavisi od veličine, znači ako su jaja sitnija dodati 6 jaja. Kada ste umešali testo stavljati u špric i istisnuti na pek papir u obliku koji želite.

Takođe možete i kašikom staviti na pek papir u vodu bombica. Peći oko 20 min na 220 stepeni. Ne otvarati rernu u toku pečenja.

Skuvati 3 C pudinga u 1 l mleka. Kada se malo ohladi umutiti pola margarina i 3 kašike belog C krem šlaga.

Ohlađene krofne seći na pola i punuti žutim filom, pa odozgo šlagom, po želji belim ili čokoladnim.

Po želji posuti C šećerom u prahu ili preliti čokoladom.

Ostaviti par sati pre služenja da se sve fino ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata