C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
8 jaja
2 čaše ulja od 200 ml
2 čaše vode od 200 ml
1 C prašak za pecivo
3 čaše brašna
Fil:
1 l mleka
4 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
8 kašika brašna
12 kašika šećera
1 margarin
100 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Princes krofne

Moje savršene princes krofne sa C pudingom od vanile.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema testa:
Pomešati vodu i ulje. Kada provri dodati brašno i C prašak za pecivo.

U ohlađeno testo dodati jaja jedno po jedno. Krofne špricati veličine oraha na pleh na kome smo stavili pek papir i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ne otvarati ih dok se peku. Vreme pečenja oko 25 minuta.

Priprema fila:
Od 1 l mleka uzeti malo i razmutiti brašno i C puding. Ostatak mleka zagrejati zasladiti i kada provri u to skuvati pomešan puding sa brašnom.

Ja smesu cedim kroz cediljku da se ne bi stvarale grudvice. Kuvati dok se ne zgusne.

Kada se fil ohladi dodati umućen margarin i filovati krofne.

Filovane krofne posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rernu ne otvarati dok se krofne peku.