C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml vode
100 ml ulja
1 prstohvat soli
250 g brašna
1 C vanilin šećer
4 jaja
3 C pudinga od vanile
1 kašika C čvrstina
1 l mleka
250 g margarina
2 C šlaga sa vodom
100 g C šećera u prahu
9 kašika šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag classic Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Princes krofne

Lako i ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti ulje, vodu i so da provri, zatim dodati brašno, skloniti sa šporeta i dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi.

U tu smesu dodati 4 jaja jedno po jedno. Dobro izmešati i dodati C vanilin šećer.

Špric napuniti smesom i istisnuti u pleh podmazan. Peći ih oko 15-20 min. na temperaturi od 180 stepeni, a po potrebi i smanjivati.

Fil 1:
U 1 l mleka zakuvati 3 C pudinga od vanile sa 9 kašika šećera. Puding ohladiti i sastaviti sa umućenim margarinom.

Fil 2:
Umutiti 2 C šlaga sa vodom po uputstvu sa kesice i dodati 50 g C šećera u prahu.

Pečene korpice-krofnice raseći i puniti filom. Redosled fil 1 - fil 2.

Poklopiti ih drugim delom. Odozgo posuti ostatkom C šećera u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U toku pečenja ne otvarati rernu.