C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
1/2 l vode
150 g ulja
300 g brašna
6 jaja
Fil:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
12 kašika šećera
1 margarin
100 g C šećera u prahu
200 g C šlag krema
300 ml kisele vode

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Princes krofne

Pravo zadovoljstvo za sva čula, spoj laganih kremova.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Staviti pola litra vode da prokuva sa 150 ml ulja. U to dodati 300 g brašna i mešati prvo žicom, pa varjačom da se ne naprave grudvice.

Ostaviti malo da se ohladi, pa dodati jedno po jedno jaje, mešajući rukom.

Vaditi kašičicom na podmazan pleh ili špricem. Poprskati ih malo vodom i staviti da se peku.

Peći ih na 200 C malo više od pola sata, ali nikako ne otvarati rernu, već ih gledati kroz staklo.

Odvojiti jedan deo mleka i umešati puding, a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva. Kada prokuva dodati puding i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i dodati u ohlađen puding.

C šlag umutiti sa kiselom vodom.

Ispečene i ohlađene krofne preseći nožem na pola.

Svaku krofnicu puniti filom, pa šlagom.

Preklopiti drugom polovinom krofnice i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata