C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
6 jaja
500 ml vode
3 šoljice ulja
300 g brašna
2 C praška za pecivo
Fil:
2 l mleka
6 C pudinga od vanile
10 kašika šećera
3 C vanilin šećera
2 margarina
Fil:
2 C šlag krema (200 g)
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Princes krofne

Tako kremaste i neodoljive. Ukusna poslastica za vašu celu porodicu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Na šporetu staviti 500 ml vode sa 3 šoljice ulja da provri.

Skloniti sa šporeta i lagano mešajući dodavati brašno i kada umesite dodajte 2 C praška za pecivo. Ostavite da se hladi.

Staviti 2 l mleka da se kuva, zatim dodati 6 C pudinga od vanile i 10 kašika šećera. Kada se skuva dodati 3 C vanilin šećera. Staviti da se hladi.

Kad se testo prohladilo miksirati i dodavati jedno po jedno jaje.

Na pek papiru špricem istiskati manje krofnice i peći u rerni na 200 stepeni, bez otvaranja rerne oko 20 minuta dok ne narastu i porumene.

Žuti fil izmiksirati sa 2 margarina.

Posebno umutiti C šlag kremu.

Kad se ispeku i prohlade preseći na pola i filovati žuti fil, malo C šlag kreme i zatvoriti.

Odozgo posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rernu nikako ne smete otvarati u toku pečenja.