C Slatka tradicija

Sastojci
400 ml vode
200 ml ulja
12 kašika brašna
6 jaja
1 C prašak za pecivo
Za fil:
2 l mleka
320 g C pudinga
200 g C šlaga
1 C Vanilin šećer
24 kašike šećera
250 g margarina
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nikolina

Princes krofne

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:

Staviti ulje i vodu da prokuva, zatim dodavati brašno sve vreme mešajući. Mešati dok se ne zgusne i sjedini.

Kada se potpuno ohladi dodati jedno po jedno jaje muteći mikserom, C prašak za pecivo na kraju. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Špricem vaditi na veći pleh (bolje bi bilo da budu manje jer narastu), peče se oko pola sata.

NE OTVARATI rernu dok se peče. Gotove prekriti vlažnom krpom.

Fil:
Od 2 l mleka odvojiti 300 ml mleka i razmutiti C puding i šećer dok se onaj ostatak mleka kuva. Skuvati puding, ostaviti da se potpuno ohladi.

Margarin umutiti sa C vanilin šećerom. Kada se puding skroz ohladio sjediniti ga sa margarinom mikserom.

Umutiti C šlag sa mlekom. Krofne seći na pola, zatim ih puniti prvo žuti fil pa šlag, poklopiti.

Posuti C šećerom u prahu i spremno je za posluživanje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može i bez šlaga, takođe ako neko ne voli mnogo slatko može staviti manje šećera.