C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml vode
250 ml ulja
300 g brašna
7 jaja
1 C prašak za pecivo
Fil:
1,5 l mleka
20 kašika šećera
500 ml mleka
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
10 kašika brašna
100 g margarina
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Princes krofne

Jedan od omiljenih recepata, zato su i princes krofne često viđene na našem stolu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 70 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

500 ml vode i 250 ml ulja sipati u šerpu i sačekati da provri, zatim dodati 300 g brašna, dobro prromešati i sjediniti i tako mešati na tihoj vatri još 5 minuta.

Kada se masa ohladi dodati 7 jaja, jedno za drugim (svako prvo sjediniti sa masom, pa zatim dodati drugo i tako redom). Dodati i jedan C prašak za pecivo.

Na pek papiru špricem za kolače praviti krofne. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta (zavisi od rerne).

Fil:
U 1,5 l mleka pomešati sa 20 kašika šećera i staviti da provri.

U 500 ml mleka sipati dva pudinga sa ukusom slatke pavlake i 10 kašika brašna, dobro promešati da nema grudvica i sipati u ključalo mleko.

Sve vreme mešati, a kada dobije željenu gustinu skloniti s vatre, sačekati da se dobro ohladi i dodati 100 g margarina.

Krofne seći na pola i špricem puniti ih filom.

Preko krofni posuti C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se fil hladi prekriti ga najlon-folijom da ne uhvati koricu.