C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
2,5 dl vode
125 g margarina
150 g brašna
1 kašika šećera
malo soli
4 jaja
Fil:
600 ml mleka
100 g šećera
2 C pudinga od slatke pavlake
400 ml slatke pavlake
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Princes krofne

Princes krofne - princeze ukusa

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posudu sipati vodu, margarin, šeć i so pa staviti da se kuva. Kada provri, sipati brašno i mešati dok se ne dobije homogena smesa. Ostaviti da se ohladi.

Jaja uputiti posebno, pa sipati postepeno u ohlađenu smesu od brašna i mutiti mikserom. Kada se masa ujednaći sprućem stavljati krofne na pleh obložen papirom ga pečenje. Peći na 200 stepeni, 20-tak minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 15-20 minuta.

Za fil prvo skuvati puding u mleku, sa šećerom i C vanilin šećerom. U ohlađeni puding umešati ručno čvrsto umućenu slatku pavlaku.

Pečene krofne seći na pola i puniti ih pripremljenim filom, a onda ih poklopiti drugim delom.

Po želji, mogu se posuti C šećerom u prahu ili preliti čokoladom.

Komentari potrošača:

30.09.2019
puding slatka pavlaka?

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata