C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml vode
200 ml ulja
250 g brašna
6 komada jaja
150 g šećera
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
200 ml slate pavlake

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Fatima

Princes krofne

Najlakša priprema princes krofni!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo skuvati fil. Staviti 800 ml mleka u šerpu i dodati 150 g šećera, u preostalih 200 ml razmutiti puding i skuvati, ostaviti da se ohladi.

Uključiti rernu na 200 stepeni C.

U šerpicu staviti vodu i ulje da proključa, ubaciti brašno i mešati da se dobije glatka smesa, smesu prebaciti u posudu za mućenje.

U vrelo testo dodavati jedno po jedno jaje, mutiti mikserom. Testo je gotovo kad krene da se penje uz žicu miksera.

Vaditi kašikom testo i ređati na nepodmazani pleh. Peći dok testo ne porumeni, a rernu nikako ne otvarati.

U ohlađeni puding umutiti slatku pavlaku, krofne preseći na pola i filovati.

Posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rernu nikako ne otvarati dok se princes krofne peku.