C Slatka tradicija

Sastojci
Krofne:
100 ml ulja
400 ml vode
prstohvat soli
300 g brašna
C prašak za pecivo
4 jaja
Fil:
1 l mleka
3 C pudinga sa ukusom vanile
2 kašike C čvrstina
15 kašika šećera
1 margarin
250 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Princes krofne

Neodoljive, kremaste princes krofne.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Vodu, ulje i so staviti da se kuva do ključanja, skloniti sa vatre i dodati brašno i C prašak za pecivo.

Ohladiti i dodavati jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje dok se ne dobije glatka masa.

Od dobijene smese špricem praviti krofne i peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne naduju, a kasnije smanjiti na 150°C i peći dok ne porumene.

Odvojiti 300 ml od ukupne količine mleka, ostatak mleka sa šećerom staviti da se kuva.

U 300 ml mleka razmutiti C puding i C čvrstin i dodati u provrelo mleko, kada je puding gotov skloniti sa vatre, prekriti streč folijom i ohladiti.

Umutiti margarin, C šećer u prahu i C vanilin šećer. Mikserom umutiti dobijenu smesu od margarina i šećera sa pudingom. Ovim filom puniti krofne.

Krofne posuti C šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi krofne bile hrskave, posle pečenja treba da ostanu nekih 15-20 minuta u ugašenoj rerni.