C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 ml vode
100 ml ulja
malo soli
150 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
4 jaja
Za fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
250 g maslaca/margarina
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maki

Princes krofne

Lak i jednostavan za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašičice) staviti da provri.

Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati.

Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom.Kada se formira glatko testo, puniti špric.

Špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu.

Puding i gustin pomešati, pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i C vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri).

Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Dobro ga ohladiti i ismiksati sa umućenim maslacem/margarinom.

Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prelepe i lagane na prvi zalogaj.