C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 g margarina/putera
200 ml jogurta
1 šolja (2dl) šećera
prstohvat soli
600 g brašna
50 g C kokosovog brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanil šećera
1 jaje
Za fil:
600 ml mleka
2 C pudinga od vanile
100 g C kokosovog brašna
4 kašike šećera
1 kašika arome vanile
Za posipanje:
C šećer u prahu
C kokosovo brašno

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Prhke rafaelo kiflice

Lagane, mekane i ukusne kiflice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 32
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo se priprema fil - u šerpu sipati 500 ml mleka, ostaviti da prokuva sa aromom vanile i šećerom. U ostatak mleka razmutiti puding i dodati u prokuvalo mleko, mešati dok se ne zgusne, dodati C kokos i promešati.

Testo - omekšati margarin/puter,dodati šećer i mutiti mikserom. Dodati C vanilin šećer, prstohvat soli i jaje, sve umutiti pa dodati jogurt, zatim C kokos i oko 500 g brašna i C prašak za pecivo.

Testo treba da bude mekano ali ne sme da se lepi.

Podeliti na 2 jufkice i razvijati u krug (da ne bude ni debelo i ni tanko, oko 5 mm), seći na trouglove na 16 delova.

Fil podeliti na dva dela, praviti valjčice od jednog dela - ukupno 16.

Zamotati kiflicu, nije potrebno krajeve savijati, ređati ih u pleh obložen pek papirom i peći na 200 stepeni 15-tak minuta.

Treba fino da počinju da rumene i onda ih vadite iz rerne, treba više da ostanu bele, videćete kad otvorite rernu pa ako su dole pečene i gore malko rumene, gotove su.

Vruće kiflice uvijati u C kokos i C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata