C Slatka tradicija

Sastojci
Prvi sloj:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
Drugi sloj:
jabuke (po ukusu)
šećer (po ukusu)
Treći sloj:
200 g C šlag krema belog

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Prevrnuti kolač sa jabukama

Mekano, osvežavajuće i ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U pleh poređati jabuke sečene na polumesec i šećer.

Pleh staviti u rernu da jabuke malo omekšaju dok napravite koru.

Za koru odvojite belanca od žumanaca i belanca penasto umutiti, zatim dodati šećer pa zatim belanca i sve dobro umutiti.

Zatim kašikom umešati u smešu brašno i C prašak za pecivo.

Gotovu smešu preliti preko jabuka i peći dok kora ne dobije zlatno žutu boju.

Nakon pečenja oprojite kolač nožem i prevrnite ga.

Dekorisati sa C šlag kremom belim.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu dekorišite tek kada se ohladi.