C Slatka tradicija

Sastojci
Za smesu:
1/2 čaše brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1/2 čaše čokoladnog mleka
1/2 čaše ulja
1/2 čaše mlevenih oraha
1/2 čaše C pšeničnog griza
2 jajeta
Za preliv:
100 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
80 ml voda
3 koluta limuna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Preliveni kolač

Sočna i ukusna poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Belanca odvojiti od žumanaca, pa ih mikserom umutiti u čvrst šam.

Dodati mlevene orahe, brašno pomešano sa C praškom za pecivo, C pšenični griz, uliti čokoladno mleko, ulje, dodati razmućena žumanca i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kalup premazati uljem i posuti brašnom i uliti pripremlhenu smesu. Kolač peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Dok se kolač peče, pripremiti preliv:
Šećer usuti u šerpu, dodati C vanilin šećer, vodu, izmešati i dodati kolutove limuna, pa šerpu staviti na vatru.

Kada proključa, kuvati dva minuta, pa skloniti šerpu sa vatre. Ostaviti da se preliv ohladi.

Pečen kolač izvaditi iz rerne i iseći na osam delova.

Vreo kolać preliti hladnim prelivom.

Ostaviti da se dobro ohladi i da kolač lepo upije preliv, pa poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Brašno, mlevene orahe, C pšenični griz, ulje i čokoladno mleko meriti čašom od 2 dl.