C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
1 jaje
4 kašike mleka
2 kašike meda
1 kašičica C sode bikarbone
40 g masti
100 g šećera
400 g mekog brašna
Fil:
0.5 l mleka
7 kašika C griza
160 g šećera
2 C vanilin šećera
100 g C kokosa
1 ceo margarin
sok od jednog limuna
Glazura:
250 g čokolade
100 g margarina
malo C kokosa odozgo

Naši proizvodi
Soda bikarbona Pšenični griz Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Adrijana

Prelepa medena pita sa kokosom

Dragi ljubitelji slatkiša probajte i oduševićete se ovakvim kolačem, stari ali malo modernizovan. Što vise odstoji to se više topi u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za kore:
Umutiti jaje, mleko, med, mast, šećer, C soda bikarbonu i dodati brašno. Zamesiti testo i podeliti na 3 dela.

Uzeti tepsiju, okrenuti kontra, staviti papir za pečenje i posuti malo brašna, razviti testo na željenu veličinu kore, da bude tanko, staviti u rernu i peći 10-ak min na 200 stepeni. Imate ukupno 3 kore pečene na taj način.

Fil:
U malo mleka razmutiti C griz, a ostatak mleka staviti da se ugreje zajedno sa šećerom, zatim umutiti griz u to. Ostaviti da se ohladi.

Kada se dobro ohladi, dodati i umutiti ceo margarin (ugrejan na sobnoj temperaturi) u griz, dodati kokos i sok od celog limuna.

Zatim filovati kore. Na kraju kolač prelijete glazurom od čokolade, pospete kokos i ostavite kolač da odstoji celu noć da omekša, pa sutradan stavite u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je predivan i kada se prelije kombinacijom crne i bele čokolade uz kokos, uživaćete u svakom zalogaju ove prelepe poslastice.