C Slatka tradicija

Sastojci
jaja
šećer
C kokos
brašno
C prašak za pecivo
mleko
C šećer u prahu
margarin
C čvrstin
mleko u prahu
1 C vanilin puding

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Šećer u prahu Čvrstin Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivanka

Prave rafaelo kocke

Savršen kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: Oko 35 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
8 belanaca sobne temperature umutiti u čvrst sneg, dodati postepeno 8 kašika šećera.

Varjačom u to polako umešati 100 g C kokosa, 5 kašika brašna i jednu kesicu C praška za pecivo.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta u zavisnosti od rerne. Pečen i ohlađen kolač izbockati čačkalicom i preliti sa 200 ml mlakog mleka koje smo prethodno prokuvali sa 4 kašike šećera.

Fil:
U 100 ml hladnog mleka umutiti preostala žumanca, puding, 2 kašike čvrstina, potom sve to dodati u 500 ml provrelog mleka i zakuvati.

Prohladiti i sjediniti sa omekšalim margarinom koji smo umutili sa 250 g C prah šećera.

Sjediniti sve i u to dodati varjačom 100 g C kokosa i 150 g mleka u prahu.

Gotov kolač posuti sa C kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mleko u prahu mu daje ukus kao da jedete pravi rafaelo.