C Slatka tradicija

Sastojci
Čokoladni deo:
150 g crne čokolade
2 kašike ulja
Punjenje:
160 ml mleka
20 g brašna
30 g šećera
5 g C vanilin šećer
10 kapi arome mente
2 kašičice C želatina
1 kašika vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Praline sa ukusom mente

Ukusna menta čokolada.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Rastopiti čokoladu i ulje na vatri i dok je još uvek topla naliti u silikonske kalupe, a onda okrenuti kalup da bi ispao višak čokolade i deo koji ne iscuri ostaće uz zid kalupa.

Ostaviti tako kalup u frižideru da se stegne.

Punjenje:
Pomešati C želatin i vodu i ostaviti da malo odstoji. Staviti mleko da se kuva.

Brašno, šećer, C vanilin šećer i malo mleka sjediniti, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusti smesa.

Skloniti sa vatre i dodati aromu mente, zatim i želatin i mešati dok se ne sjedini smesa.

Kada se prohladi izvaditi kalup iz frižidera i sipati preliv, ali ostaviti malo prostora u kalupu za završni sloj čokolade.

Kada se stegne dodati sloj čokolade do kraja kalupa. Opet vratiti u frižider.

Kada se sve lepo stegne, izvaditi iz kalupa.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata