C Slatka tradicija

Sastojci
Beli deo:
250 ml vode
50 g C čvrstina
30 g kristal šećera
100 g kokosa
60 g posnog margarina
40 g C šećera u prahu
Tamni deo:
100 g kristal šećera
100 ml vode
100 g kakao krem table
120 g posnog margarina
200 g posnog mlevenog keksa
Dodatno:
200 g sušenih smokvi
100 g žele bombona

Naši proizvodi
Čvrstin Kokosovo brašno Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posno šareno oko

Šareni kolač.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo se napravi beli deo, staviti pola vode da provri i tu umešati C čvrstin, šećer i ostatak vode.

Zakuvati i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre da se ohladi.

Spremiti smokve tako što ćete ih potopiti 10-ak minuta u vodu i skinuti peteljke.

Preseći četvrtaste žele bombone i ugurati u svaku smokvu po deo.

Kada se cela smesa ohladila izmiksati margarin i C šećer u prahu.

Prvo malo izmutiti masu sa C čvrstinom (biće lepljiva), pa je dodati umućenom margarinu, sjediniti, zatim dodati kokos i sve umutiti.

Pokvasiti ruke i uzeti malo bele smese, rastanjiti i u sredinu staviti smokvu i napraviti lopticu.

Loptice staviti tako u frižider 2 sata.

Tamni deo:
Prokuvati vodu i šećer samo da provri, pa dodati iseckan margarin i čokoladu, pa mešati dok se ne otopi.

Skloniti sa vatre, pa dodati mleveni keks, izmešati i ostaviti da se hladi, ali ne previše da se ne bi previše i steglo.

Izvaditi kuglice iz frižidera, pa na dlan staviti dosta mlake tamne smese, pa staviti belu kuglicu i opet među dlanove oblikovati kugle sada već velike kao manji limun.

Ostaviti u frižideru da se stegne, pa oštrim nožem iseći loptice na 4 dela.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata