C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
250 g brašna
200 g šećera
250 ml kisele vode
120 ml ulja
3 kašike C kakao praha
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica mlevenog cimeta
4 kašike džema od kajsije
100 g čokolade za kuvanje (posne)

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Posno medeno srce

Jednostavan, a preukusan kolač za dane posta!

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu prosejati brašno i C kakao i dodati C sodu bikarbonu i cimet.

Šećer, ulje, vodu i 1 kašiku džema sjediniti.

Kada se šećer lepo otopi sipati u brašno.

Sve dobro izmutiti mikserom, pa presuti u prethodno podmazan kalup.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti kolač da se peče oko 25 minuta.

Nakon vađenja iz rerne vruć kolač premazati sa preostale 3 kašike džema.

Čokoladu rastopiti sa vrlo malo ulja, pa rashlađen kolač preliti njom i ostaviti da se sve u potpunosti ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Predlažem Vam da brašno prosejete iz razloga da se ne bi pravile grudvice. Količina cimeta može da se poveća na dve kašičice ako ste ljubitelji cimeta poput mene, pazite da ne preterate da bi do izražaja došao ukus džema. Džem ne mora da bude striktno od kajsije, možete iskoristiti bilo koji koji imate kod kuće. Rerna uvek nek Vam bude zagrejana da Vam središnji deo ne bi ostao živ. Takođe, dok pečete nemojte se uvek oslanjati na vreme navedeno u receptu. Obično je potrebno 25 minuta, ali ako želite da proverite da li je kolač pecen par minuta ranije učinite to zabadanjem čačkalice u sredinu kolača.Ako je suva kolač je spreman. Džem je najbolje razmazati dok je kolač vruć jer time postižete da se on malo istopi i prelepo sjedini sa patišpanjem. Ja čokoladu obično istopim na pari da ne bi zagorela, ali u svakom slučaju dok je rastapate neprestano mešajte. Ako ste obožavalac čokolade možete dodati još 50-100 g čokolade, mada nije potrebno.