C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml kisele vode
120 ml ulja
200 g šećera
1 kašika džema po izboru
250 g brašna
3 kašike C kakaoa
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Za posipanje:
C šećer u prahu
Za premaz:
3 kašike džema
Za glazuru:
200 g posne čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Posno medeno srce

Idealan za dane posta.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Brašno, C kakao, C sodu bikarbonu i cimet pomešati.

Sjediniti sve sa kiselom vodom, dodati ulje, šećer i džem.

Izmešati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta.

Vruć kolač premazati džemom.

Čokoladu istopiti sa uljem i preliti preko kolača.

Pospite C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Paziti da se kolač ne prepeče. Kod odabira džema najbolji je kajsija. Naravno može i mermelada.