C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 kašika šećera
50 ml ulja
100 ml kisele vode
4 kašike prženih mlevenih lešnika
150 g brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
600 ml biljnog mleka
10 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
aroma vanile ili 2 C vanilin šećera
200 g margarina
100 g posne čokolade
200 g posnog keksa (zlatni pek)
malo vode
malo arome ruma
Glazura:
100 g posne čokolade
3 kašičice vode
3 kašičice šećera
50 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Posni trostruki užitak

Isti kao i mrsni.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prosejati brašno sa pp, dodati lešnike, šećer, ulje i kiselu vodu.

Sve promešati sa kašikom i staviti u pleh (28x33cm veličine) obložen pek papirom i peći u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni dok ne porumeni.

Skuvati C puding sa mlekom, standardno po uputstvu. Podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se čokolada ne rastopi.

U drugi deo dodati malo arome vanile i promešati. Ostaviti da se ohladi.

Margarin ostaviti na sobnoj temperaturi dok se fil, hladi. Umutiti ga penasto podeliti u dva fila, i umutiti mikserom dobro.

Filovati: kora, žuti fil, petit keks namočen u vodu i rum, tamni fil, glazura.

Glazuru standardno napraviti otopiti čokoladu sa margarinom, šećerom i vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata