C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
250 g posnog margarina za kuvanje
1 C vanilin šećer
džem od šipka
200 g C šećera u prahu
Sok od pomorandže (sveže ceđene ako je moguće)

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radica

Posni poljupčići

Brzo, lako, preukusno!

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umesiti brašno sa margarinom i sokom od pomorandže da se dobije kompaktna smesa.

Razviti na debljinu od 2 cm.

Seći čašicom za rakiju ili žumancetom od kinder jaja (naravno postoje i modlice).

Peći u plehu na pek papiru u zagrejanoj rerni na 200 C 20 minuta.

Mazati džemom jednu polovinu i lepiti sa drugom i odmah uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilinim šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jesti kada se ohlade, a pre toga opet malo posuti mešavinu C šećer u prahu i C vanilin šećera.