C Slatka tradicija

Sastojci
250 g brašna tip 400
100 ml mlake vode
25 ml mineralne vode
20 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
1 kašičica kristal šećera
6 g C suvog kvasca
1 prstohvat soli
2 supene kašike meda
120 g zamrznutog posnog margarina
džem od jagode
10 g C šećera u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Posni medeni kroasani

Posni medeni kroasani sa džemom od jagode. Mirisni kroasani za celu porodicu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U mlaku vodu razmutiti kvasac i dodati kašičicu šećera, ostaviti 10 minuta.

Brašno prosejati, pa dodati razmućen C kvasac, mineralnu vodu, so, med, C vanilin šećer, C šećer u prahu, pa zamesiti testo da bude glatko, po potrebi dodati brašno ili vodu. Ostaviti testo da odstoji 2 0minuta.

Pobrašniti radnu površinu, pa premesiti testo i podeli na 10-11 loptica. Lopticu razvući tanko oklagijom pa izrendati preko nje zamrznut margarin.

Sledeću lopticu razvući pa staviti preko prve i opet narendati margarin.

Postupak ponavljati do poslednje loptice, koju treba razvući oklagijom i prekriti njome sve slojeve testa. Za poslednju lopticu ne treba margarin.

Sve razvući oklagijom u veliki krug, pa preseći na četvrtinu, a svaku četvrtinu na pola, da se dobije osam trokutića.

Na svaki trokutić staviti po kašiku džema od jagode, umotati ih i saviti krajeve da liče na polumesec.

Ostaviti da dobro nadođu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Margarin zamrznuti bar 12 sati ranije, kako se ne bi rastopio prilikom rendanja.