C Slatka tradicija

Sastojci
20 kašika brašna
10 kašika kristal šećera ili
4 kašika stevije/meda (zaslađivač po izboru)
15 kašika biljnog ulja po izboru
20 kašika hladne vode
3 kesice C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
4 kašike marmelade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Posni kolač sa marmeladom

Lako i brzo se priprema. Mekan, izdašan, dugo ostaje svež. Pogodan za dane posta, za putovanje, dečiju užinu. Omiljen i kod male dece i starih. Recept star preko 500 god.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sjediniti sve suve sastojke u jednoj činiji i lagano promesati kašikom.

U drugoj sjediniti sve tečne sastojke i polako dodavati suvim uz mešanje.

Izliti u podmazan kalup puterom podmazan.

Peći u zagrejanoj pećnici 20 minuta na 200 C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sastojke prilagodite željama. Pšenično belo brašno zamenite mešavinom kukuruznog belog i pirinčanog. Marmeladu zamenite svežim voćem ili dodajte C kakao. Ukoliko žurite kolač možete staviti u hladnu rernu na 150 C, pa polako povećavati temperaturu pečenja. Proveravati da li je kolač pečen čačkalicom posle 20 min.