C Slatka tradicija

Sastojci
2 šolje kukuruznog brašna
1 šolja heljdinog brašna
1 šolja žutog šećera
1 šolja mlevenog maka
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1/2 šolje ulja
3 šolje kisele vode
1 banana
1 kašičica đumbira u prahu
1 kašičica cimeta
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Posni kolač sa makom

Ukusan i lagan kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sjediniti brašno, šećer, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, cimet i đumbir.

U drugoj posudi izgnječiti bananu, dodati ulje i kiselu vodu.

Spojiti obe smese i sipati u namazan kalup i peći 20 min. na 180 stepeni.

Ukrasiti po želji i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam posula C šećerom u prahu.