C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jabuke
1 kašičica C sode bikarbone
2 šoljice šećera
1 šoljica ulja
2 šoljice brašna
200 g seckanih oraha
Za preliv:
100 g čokolade
20 g margarina
1 kašika meda
1 šaka seckanih oraha

Naši proizvodi
Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Posni kolač sa jabukama

Zasladite se za vreme posta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Oljuštiti i izrendati jabuk,e posuti ih C sodom bikarbonom i šećerom.

Promešati i ostaviti 10 min da otpuste sok.

Dodati ulje, brašno i orahe, promešati varjačom i sipati u nauljeni pleh. Peći 25 minuta na 200 C.

Otopiti čokoladu sa margarinom i medom (samo otopiti - ne sme da provri).

Sipati preko vrelog pečenog kolača koji smo na nekoliko mesta izbušili čačkalicom, pa posuti odozgo sa seckanim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata