C Slatka tradicija

Sastojci
5 jabuka (oko 1kg)
2 čaše od jogurta šećera
1 čaša od jogurta ulja
3 čaše od jogurta brašna
1 C vanilin šećer
1 kafena kašičica C praška za pecivo
1 kafena kašičica C bikarbone sode
džem od kajsija (ili neki drugi)
50 g seckanih oraha
1 cimet (ili manje, po ukusu)

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posni kolač sa jabukama

Jednostavan, brzo se sprema, veoma sočan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U vanglu narendati jabuke, dodati šećer, ulje, brašno, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, sodu i cimet.

Sve dobro promešati varjačom i staviti u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni.

Kada je kolač pečen premazati ga džemom, posuti orasima i vratiti u rernu još 5 minuta.

Ohlađen kolač seći na kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Veličina pleha je (oko) 25x35 kako ne bi bio ni pretanak ni predebeo.