C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 kašike čia semenki + 4 kašike tople vode
150 g šećera
200 ml mleka od kokosa
100 ml ulja
200 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
2 kašike C kakao praha
Za fil:
500 ml mleka od kokosa
100 g C kokosovog brašna
6 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
4 kašike C pšeničnog griza
Za glazuru:
100 g posne crne čokolade
3-4 kašike ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Kokosovo brašno Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Posni kolač s kokosom

Interesantan kolač sa kokosom, preliven čokoladom, a u posnoj varijanti! Sigurno će vam se dopasti i nije nimalo zahtevan za pravljenje.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo uključite rernu na 200 C da se zagreva.

Potopiti čia semenke u toploj vodi i ostaviti oko 15 minuta da nabubre.

Sada skuvati fil tako što u mleko od kokosa dodate šećer, C kokos i C griz i staviti na ringlu da se skuva i dobije gusta kaša (kada se kašikom prođe kroz fil treba da se vidi trag). Skloniti sa ringle i ostaviti sa strane dok se napravi kora.

U odgovarajuću posudu staviti natopljene čia semenke, šećer, mleko od kokosa i ulje pa sve to dobro umutite mikserom da se šećer otopi.

Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve dobro ujednačiti. Testo podeliti na dva dela i u jedan stavite kakao.

U manji pleh, koji je obložen papirom za pečenje sipati prvo tamni deo i staviti u zagrejanu rernu na 10 minuta da se uhvati korica.

Izvaditi polu pečenu koru i naneti fil od kokosa i griza. Preko rasporediti svetli deo testa i vratiti u zagrejanu rernu i nastaviti pečenje još oko 20 minuta. Za svaki slučaj proverite koru uz pomoć čačkalice.

Pečen kolač osloboditi od papira i preliti glazurom koja se pravi od čokolade i ulja tako što se istopi na pari.

Ostaviti da se kolač ohladi. Seći na kocke i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata