C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 kašike čia semenki + 4 kašike tople vode
150 g šećera
200 ml mleka od kokosa
100 ml ulja
200 g brašna
1 kesica C Praška za pecivo
2 kašike C Kakao praha
Za fil:
500 ml mleka od kokosa
100 g C Kokosovo brašno
6 kašika šećera
1 kesica C Vanilin šećer
4 kašike C Griza pšeničnog
Za glazuru:
100 g posne crne čokolade
3-4 kašike ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Kokosovo brašno Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Sneško domaćica

Posni kokos kolač

Interesantan kolač sa kokosom preliven čokoladom idealan je za posnu slavsku trpezu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12-15 parčića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Prvo uključite rernu na 200 C stepeni da se zagreje.

Potopiti čia semenke u toploj vodi i ostaviti oko 15 minuta da nabubre.

U mleko od kokosa dodati šećer, kokos i griz i staviti na ringlu da se skuva i dobije gusta kaša ( kada se kašikom prodje kroz fil treba da se vidi trag). Skloniti sa ringle i ostaviti sa strane dok se napravi kora.

U odgovarajuću posudu staviti natopljene čia semenke, šećer, mleko od kokosa i ulje pa sve to dobro umutite mikserom da se šećer otopi.
Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve dobro ujednačiti. Testo podeliti na dva dela i u jedan stavite kakao.

U manji pleh, koji je obložen papirom za pečenje sipati prvo tamni deo i staviti u zagrejanu rernu na 10 minuta da se uhvati korica.

Izvaditi polu pečenu koru i naneti fil od kokosa i griza. Preko rasporediti svetli deo testa i vratiti u zagrejanu rernu i nastaviti pečenje još oko 20 minuta. Za svaki slučaj proverite koru uz pomoć čačkalice.

Preliti glazurom koja se pravi od čokolade i ulja tako što se istopi na pari.

Ostaviti da se kolač ohladi. Seći na kocke i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata