C Slatka tradicija

Sastojci
3 šoljice mekog brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 šoljica šećera
1 šoljica ulja
1,5 šoljica kisele vode
1 kesica C vanilin šećera.
Za preliv:
1 šoljica šećera
2 šoljice vode
50 g posne crne čokolade
1 kašika C kakaoa
100 g posnog margarina
Za valjanje:
100 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Posni čupavci

Neprevaziđeni klasik dekorativnog izgleda.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pripremljene sastojke za kolač dodavati jedan po jedan i žicom za mućenje formirati glatku i ujednačenu smesu.

Izliti je u podmazanu posudu i peči u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Sačekati da se sasvim ohladi.

U međuvremenu, pripremiti preliv. Pomešati sve sastojke za preliv, pa ih zagrevati na umerenoj vatri dok se čokolada i margarin lepo ne sjedine.

Srcastim modlicama iz pripremljene kore vaditi kolačiće.

Umakati ih u čokoladni preliv sa svih strana, a onda valjati u C kokosovo brašno.

Postupak ponavljati dok ima materijala.

Ostaviti da se prohlade i lepo upiju preliv, a onda služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata