C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml belog vina
350 ml ulja
1,5 kesica C prašak za pecivo
70 g mlevenih lešnika
800 g brašna
Za posle:
džem po potrebi
C šećer u prahu po potrebi

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Posne vanilice sa belim vinom

Neodoljive i lake za pripremu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudi pomešati vino sa uljem, dodati polovinu brašna i C prašak za pecivo, promešati, zatim dodati mlevene lešnike.

Zamesiti testo uz dodavanje brašna, da bude srednje mekano.

Razvući testo i modlom vaditi željene oblike, ređati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 12 minuta.

Ohlađene vanilice filovati džemom i spajati parove, zatim ih uvaljati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata