C Slatka tradicija

Sastojci
400-450 g brašna T-400
200 ml suncokretovog ulja
100 ml belog vina
1/4 kašičice C Praška za pecivo
pekmez od kajsije
1 kesica C Vanilin šećera
C Šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Posne vanilice

Mirišljave, prhke i nežne vanilice.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 25-30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prosejati oko 400 g brašna u činiju, dodati C Prašak za pecivo i promešati. Zatim dodati ulje i vino, te zamesiti testo uz dodavanje još brašna, ukoliko je to potrebno.

Testo ne treba biti pretvrdo, ali se ne treba ni lepiti za ruke. Umešano testo staviti na pobrašnjenu podlogu i razviti oklagijom na debljinu ne veću od 5 mm.

Okruglom modlicom ili čašom (prečnika 4 cm) vaditi komade testa i ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavljati između njih mali razmak, ne treba da se dodiruju.

Ostatke testa malo premesiti, razvući i opet vaditi krugove, i tako sve dok se ne utroši testo.

Keksiće peći u rerni zagrejanoj na 180°C. Nakon 10-ak minuta počnite da ih proveravate, jer neće mnogo promeniti boju, zato ih treba pogledati i kakve su odozdo, da se ne bi prepekle.

Kada se keksići ispeku, svaki drugi mazati pekmezom od kajsija (ili nekim drugim po vašem izboru) i nežno preklopiti nenamazanim keksićem, a potom uvaljati u mešavinu prosejanog C Šećera u prahu i C Vanilin šećera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata