burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25-30

Posne vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25-30

Sastojci

400-450 g brašna T-400

200 ml suncokretovog ulja

100 ml belog vina

1/4 kašičice C Praška za pecivo

pekmez od kajsije

1 kesica C Vanilin šećera

C Šećer u prahu

Posne vanilice

Koraci pripreme

Prosejati oko 400 g brašna u činiju, dodati C Prašak za pecivo i promešati. Zatim dodati ulje i vino, te zamesiti testo uz dodavanje još brašna, ukoliko je to potrebno.

Testo ne treba biti pretvrdo, ali se ne treba ni lepiti za ruke. Umešano testo staviti na pobrašnjenu podlogu i razviti oklagijom na debljinu ne veću od 5 mm.

Okruglom modlicom ili čašom (prečnika 4 cm) vaditi komade testa i ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavljati između njih mali razmak, ne treba da se dodiruju.

Ostatke testa malo premesiti, razvući i opet vaditi krugove, i tako sve dok se ne utroši testo.

Keksiće peći u rerni zagrejanoj na 180°C. Nakon 10-ak minuta počnite da ih proveravate, jer neće mnogo promeniti boju, zato ih treba pogledati i kakve su odozdo, da se ne bi prepekle.

Kada se keksići ispeku, svaki drugi mazati pekmezom od kajsija (ili nekim drugim po vašem izboru) i nežno preklopiti nenamazanim keksićem, a potom uvaljati u mešavinu prosejanog C Šećera u prahu i C Vanilin šećera.

Naši proizvodi

Posne vanilice

Koraci pripreme

Prosejati oko 400 g brašna u činiju, dodati C Prašak za pecivo i promešati. Zatim dodati ulje i vino, te zamesiti testo uz dodavanje još brašna, ukoliko je to potrebno.

Testo ne treba biti pretvrdo, ali se ne treba ni lepiti za ruke. Umešano testo staviti na pobrašnjenu podlogu i razviti oklagijom na debljinu ne veću od 5 mm.

Okruglom modlicom ili čašom (prečnika 4 cm) vaditi komade testa i ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavljati između njih mali razmak, ne treba da se dodiruju.

Ostatke testa malo premesiti, razvući i opet vaditi krugove, i tako sve dok se ne utroši testo.

Keksiće peći u rerni zagrejanoj na 180°C. Nakon 10-ak minuta počnite da ih proveravate, jer neće mnogo promeniti boju, zato ih treba pogledati i kakve su odozdo, da se ne bi prepekle.

Kada se keksići ispeku, svaki drugi mazati pekmezom od kajsija (ili nekim drugim po vašem izboru) i nežno preklopiti nenamazanim keksićem, a potom uvaljati u mešavinu prosejanog C Šećera u prahu i C Vanilin šećera.

Autor

Blog Vegetarijanka u kuhinji

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept