C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
2 dl gazirane mineralne vode
2 dl ulja
100 g  C Pšeničnog griza 
500 g brašna
1 kesica C Praška za pecivo  
Za sirup:
600 g šećera
5 dl vode
1 kesica  C Vanilin šećera 
1 limun - sok
Dodatno:
40 četvrtina oraha (za punjenje)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Posne urmašice

Svi volimo urmašice i već sam ih pravila, ali ovo je sada posna varijanta, tako da mogu da se prave i u dane posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40 urmašica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo napravite sirup. U šerpu stavite šećer i vodu i stavite da prokuva. Kuvajte oko 5 minuta od momenta kada provri.

Dodajte C vanilin šećer i limunov sok i limun isecite na kolutove i ubacite u sirup. Ostavite sa strane da se hladi.

U odgovarajuću posudu staviti mineralnu vodu, ulje, C pšenični griz, brašno i na kraju C prašak za pecivo. Testo prvo promešajte kašikom, a onda rukama domesite da dobijete kompaktnu loptu od testa. Stavite testo u prozirnu foliju i stavite u frižider da odstoji 60 minuta.

Sada testo vadite kašikom, da bi svaka urmašica bila iste veličine, provaljajte dlanovima u lopticu, pritisnite testo viljuškom da se napravi šara, stavite četvrtinu oraha i lagano savijte krajeve prema unutra da dobijete mali valjak.

Slažite napravljene urmašice u pleh, koji ste prethodno podmazali sa malo ulja.

Zagrejte rernu na 180 C i stavite urmašice da se peku. Pecite ih dok ne porumene oko 35 minuta.

Pečene izvadite iz rerne i prelijte sirupom. Pustite da upiju sirup i samo jednom ih okrenite da bi lakše upile sirup.

Stavite da se hlade, gde će one dodatno upiti sav sirup.

Poslužite ohlađene urmašice i uživajte.

Ako volite tople sladite se istog dana, ali najbolje su kada se naprave dan ranije.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata