Početna > Recepti > Recepti za kolače > Posne tulumbe
Sastojci
Za testo:
1 C prašak za pecivo
50 ml ulja
450 ml vode
350 g brašna
1 prstohvat C sode bikarbone
ulje za prženje
Za preliv:
500 ml vode
700 g šećera
sok od jednog limuna
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: oko 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Staviti ulje i vodu da proključaju. Skloniti sa šporeta, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i prstohvatom C sode bikarbone i još malo vratiti na šporet na laganu vatru i mešati dok se masa ne ukuva i počne odvajati od ivice šerpe.
Smesu ohladiti pa onda sa njom puniti špric za tulumbe. Seći na željenu dužinu i pržiti u dosta vrelog ulja.
Tulumbe ređati na papir za pecenje kako bi se iscedilo ulje.
Preliv:
700 g šećera kuvati u 500 ml vode dok se ne dobije sirup srednje gustine kao za slatko. Pri kraju dodati sok od celog limuna.
Gotove tulumbe poređati u dublju tepsiju, preliti sa pripremljenim sirupom, ohladiti u frižideru i spremne su za služenje.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs