C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
1 C prašak za pecivo
50 ml ulja
450 ml vode
350 g brašna
1 prstohvat C sode bikarbone
ulje za prženje
Za preliv:
500 ml vode
700 g šećera
sok od jednog limuna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne tulumbe

Posne, ali preukusne.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti ulje i vodu da proključaju. Skloniti sa šporeta, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i prstohvatom C sode bikarbone i još malo vratiti na šporet na laganu vatru i mešati dok se masa ne ukuva i počne odvajati od ivice šerpe.

Smesu ohladiti pa onda sa njom puniti špric za tulumbe. Seći na željenu dužinu i pržiti u dosta vrelog ulja.

Tulumbe ređati na papir za pecenje kako bi se iscedilo ulje.

Preliv:
700 g šećera kuvati u 500 ml vode dok se ne dobije sirup srednje gustine kao za slatko. Pri kraju dodati sok od celog limuna.

Gotove tulumbe poređati u dublju tepsiju, preliti sa pripremljenim sirupom, ohladiti u frižideru i spremne su za služenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Preliv bi trebalo napraviti pre testa, kako bi se ohladio i prelio preko tulumbi.