C Slatka tradicija

Sastojci
200 g brašna
10 kašika šećera
1 C prašak za pecivo
200 ml vode
50 ml ulja
2 pune kašike C kakaoa
Za fil:
500 g sojino mleko u prahu
200 ml vode
200 g šećera
3 kašike C čvrstina
3 kašike brašna
250 g margarina
Dodatno:
50 g C kokosa
200 g čokolade
4 kašike ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Posne šubare

Omiljeni kolač mnogih!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati brašno, šećer, C prašak za pecivo i C kakao, pa dodati tečne sastojke, kiselu vodu i ulje.

Promešati varjačom, napraviti glatko testo, isipati u veliki pleh koga ste obložili papirom za pečenje.

Peći na 200 C oko 10 minuta. Koru ohladiti, a zatim okruglom modlicom vaditi krugove.

Za fil je potrebno da sjedinite sojino mleko sa šećerom i malo vode. Ostatak vode pomešati sa C čvrstinom i brašnom i zakuvati zajedno sa sojinom mlekom.

Kada se dobro ohladi sjediniti fil sa umućenim margarinom. Stavljati po kašičicu fila na jedan krug, pa preklopiti drugim krugom.

Nožem poravnati fil okolo, a zatim bočno kolač utisnuti u C kokos.

Čokoladu otopiti sa uljem na pari i po kašičicu čokolade stavljati na svaku šubaru.

Komentari potrošača:

13.03.2020
Sviđa mi se, lako se prave, i što je najvažnije ukus je izvanredan!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata