C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mlake vode
1 kafena kašičica kvasca (germe)
2-3 kašičice brašna
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kg brašna (mekog)
200 ml ulja
C prašak za pecivo
200 g džema (breskva), može bilo koji
300 g mlevenih oraha
300 g C šećera u prahu (može i kristal)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragica

Posne štangle

Veoma izdašan, a nije skup, pogodan za sve!

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiju manju staviti kvasac (germu), šećer i brašno po kašičicu dve i dodati mlake vode. Ostaviti da nadođe.

U vanglu staviti brašno, ulje i pola kašičice soli i C prašak za pecivo.

Zamesiti sve to sa nadošlim kvascem, dobro izmesiti.

Svu masu podeliti na 4 kugle, ne čekati da naraste, i oklagijom razvući jufku veličine tepsije.

Tepsiju podmazati i onda staviti razvučenu koru. Namazati koru džemom, posuti mlevenim orasima i šećerom (ne mnogo).

Razvući drugu koru i staviti preko nadeva, pa opet nadev...i tako do četvrte kore koju ne premazujemo nadevom, već to stavimo u zagrejanu rernu i pečemo na temperaturi 200 C da se peče 40 minuta.

Kada je ispečeno i malo prohlađeno premažemo džemom i pospemo preostalim orasima i šećerom, a kada se ohladi sečemo na štangle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prema vašoj proceni mozete da povećate gramažu mlevenih oraha i šećera, ako želite slađe. Meni je dovoljno, a opet zavisi i od vrste džema.