C Slatka tradicija

Sastojci
1 čaša sojinog mleka
1 čaša C šećera u prahu
1/2 čaše ulja
1 čaša mlevenih pečenih lešnika
1/2 čaše mlevenih oraha
2 čaše rendanih ocedjenih jabuka (3-4 srednje jabuke)
1 kesica rum šećera
1 štanglica posne čokolade
1 puna čaša C griza
1 kesica C praška za pecivo
Preliv:
1/2 čaše sojinog mleka
4 kašike šećera
100 g posne čokolade
1 kašika posnog margarina

Naši proizvodi
Šećer u prahu Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Posne sočne kocke

Kolač je mekan,sočan i veoma ukusan!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati sojino mleko i šećer. Mutiti mikserom da se šećer rastopi. Dodati ulje i promešati.

Dodati rum šećer, mlevene orahe, mlevene lešnike, rendanu štanglicu čokolade i jabuke koje ste prethodno rukom istiskali od viška soka.

Dodati C griz i C prašak za pecivo. Izmešati smesu. Ostaviti da odstoji dok pripremite pleh i uključite rernu.

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom. Peći kolač na 180 C oko 30-35 minuta u zavisnosti od jačine rerne. Čačkalicom proveriti da li je kolač pečen.

Pečen kolač ostaviti da se ohladi, zatim ga iseči na kocke.

Preliv:
U posudu sipati sojino mleko, šećer, dodati čokoladu i margarin i na pari otopiti sastojke. Vrućim prelivom preliti hladan kolač.

Ostaviti da se čokolada stegne. Zatim poslužiti kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je lepog ukusa. Po želji i ukusu možete izostaviti rum šećer.
Ko voli moze povećati količinu na dve kesice ili dodati ekstrakt ruma.
Ne oseća se puno u kolaču i daje samo blagi ukus ruma.
Mera je čaša od jogurta 180 ml.