C Slatka tradicija

Sastojci
400 g korn fleksa
250 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
6 kašika meda
6 kašika šećera
2 kašike C kakaoa

Naši proizvodi
Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne šišarke

Kada nemate mnogo vremena, idealna stvar. Šišarke - recept za brzi kolač od korn fleksa i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U veću šerpu staviti šećer i med da se istope. Kada se istope dodajemo margarin da se otopi na tihoj vatri.

Kada se i margarin otopi dodajemo čokoladu i C kakao. Mešamo polako da dobijemo retku smesu.

Šerpu skinemo sa ringle i polako dodajemo kornfleks. Mešamo polako da se sve lepo sjedini tj da sav kornflels bude u čokoladi.

Kada sve lepo sjedinimo ostavimo da se masa ohladi nekih 20 minuta jer će nam se u suprotnom šišarke raspadati.

Za tih 20 minuta dok se smesa hladi s vremena na vreme mešati da nam se ne zgusne previše. Postoje razni načini formiranja ove mase.

Neki ih formiraju kao kuglice neko ih formira uz pomoć čašice za rakiju, a ja sam se opredelila za jedan starinski način kako radi moja baka.

Šišarke formiram uz pomoć cediljke za limun. Ispadnu baš kao prave. Cediljku okrenemo kontra i masu stavljamo u šupljinu.

Pre toga malo vodom pokvasimo da bi lakše ispadale. Smesu guramo što više da bi bio lepši oblik.

Zatim malo protresemo i one ispadaju kao iz kalupa. Jednakog oblika i veličine. Veoma je lako i brzo ide.

Šišarke ređamo na pek papir da se ne bi lepile za dno poslužavnika.

Od ove količine ispadne oko 60 kom šišarkica srednjeg oblika.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Šišarke mogu biti i posne... idealno za period slava i praznika koji su pred nama.