C Slatka tradicija

Sastojci
Za biskvit:
200 ml kisele vode
200 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
50 ml ulja
100 g šećera
2 kašike C kakaoa
Za fil:
4 kašike sojinog mleka u prahu
500 ml mlake vode
100 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 kašike C čvrstina
3 kašike brašna
250 g margarina
3 kašike C šećera u prahu
100 g C kokosovog brašna
Glazura:
100 g posne čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Čvrstin Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Posne ruske kape

Kada Vam se u vreme posta jede nešto masno, samo prilagodite recept.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U dublju činiju uliti brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačiti.

Veći pleh obložiti pek- papirom, u njega uliti pripremljenu smesu za biskvit i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pečenu koru sasvim ohladiti, a onda manjom okruglom čašom vaditi krugove.

Sojino mleko u prahu rastvoriti u mlakoj vodi, dodati šečer i staviti da se kuva.

Brašno i C čvrstin izmešati sa malo vode i kad mleko počne da vri, umešati u smesu i sve zajedno ukuvati. Ostaviti da se sasvim ohladi uz često mešanje.

Margarin penasto umutiti sa C šećerom u prahu. Umućenom margarinu postepeno dodavati kašiku po kašiku ohlađeni fil od sojinog mleka.

Finalni postupak: na jedan krug naneti kašičicom malo fila, pa preklopiti drugim krugom. I okolo kolača rasporediti pomalo fila sa svih strana, pa uvaljati u C kokosovo brašno.

Čokoladu otopiti sa malo ulja, pa svaku kapicu preliti preko.

Ostaviti da se glazura stegne, pa služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata