C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
400 g brašna
1/2 C praška za pecivo
1 C vanilin šećer
200 ml ulja
100 ml piva
Sastojci za sirup:
200 g šećera
100 ml vode
1/2 narendane limunove korice
1 C vanilin šećer
Dodatno:
200 g C kokosa ili samlevenih oraha za valjanje kiflica
Po želji:
džem (šipak, šljivu, kajsiju)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anđelija

Posne pivarice sa kokosom i orasima

Lako, brzo, posno i uvek uspe! Svi ih rado jedu!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 32 kiflice
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema sirupa:
Sve sastojke sjediniti i pustiti da sirup proključa, potom smanjiti vatru i ostaviti da ključa 5 min. i pa skloniti sa ringle da se hladi.

Priprema testa:
Sve sastojke sjediniti i umesiti testo (uvek uspe). Podeliti smesu na 4 jednake kugle. Svaku kuglu razvući oklagijom kao testo za picu.

Neka vam ne brine nepravilan oblik kruga. Potom testo podeliti na 8 približnih delova, trouglića, baš kao kad sečete picu.

Na svaki trouglić staviti malo džema, mada su baš ukusne i prazne, i srolati kiflicu standardno.

Potom ređati u pleh na koji smo prethodno stavili papir za pečenje, sa malim razmakom između kiflica. Ponoviti postupak i sa ostale 3 kugle testa.

Peći 25 minuta na 180 stepeni. Ne treba duže.

Za to vreme se ohladio sirup. Kada se kiflice ispeku odmah vruću kiflicu potopiti u sirup i potom u kokos ili orahe uvaljati sa svih strana.

Lično volim da spremam i jedne i druge. I tako svaku kiflicu posebno.

Mogu da se jedu odmah vruće, a mogu i da stoje danima i budu još ukusnije.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Muškarci ih rado jedu jer sadrže pivo i zaista kiflice imaju poseban šmek. Ukoliko ste velika porodica smesu udvostručite. Super su za dane kada se posti. Uvek uspeju kada se pridržavate recepta.