C Slatka tradicija

Sastojci
400 g šećera
16 kašika vode
250 g posnog margarina
300 g posnog mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenih lešnika
10 kapi ekstrakta lubenice
3 kesice C vanilin šećera
10 kapi crvene boje za kolače
10 kapi zelene boje za kolače
2 štangle posne čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Posne lubenice

Ukusni posni kolači koje deca najviše vole! Ne smeta im ukus oraha.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 64 parčeta
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Na tihoj vatri staviti šećer i vodu. Kad provri kuvati 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodati posni margarin i nastaviti sa kuvanjem dok se margarin otopi.

U vruću smesu dodati posni mleveni keks, orahe, lešnike i C vanilin šećer. Izmešati i ostaviti da se prohladi oko 15 minuta na hladnom.

Masu podeliti na dva jednaka dela. U jednom delu dodati ekstrakt lubenice i crvenu boju.

Drugom delu dodati zelenu boju. Obe smese lepo izmešati.

Od crvene smese napraviti 8 loptica. Od zelene smese napraviti 8 pljosnatih podloga.

Na zelenoj podlozi staviti crvenu lopticu i rukama oblikovati lubenicu. Redom praviti lubenice i staviti ih u frižider da se stegnu oko 15 minuta.

Vaditi po jednu lopticu iz frižidera i seći na pola. Svaku polovinu iseći na 4 kriškice (od jedne loptice 8 parčeta lubenice).

Rastopiti čokoladu i ulje na pari. Čačkalicom umakati u čokoladu i iscrtati semenke sa obe strane kriške.

Ređati kriške lubenice na poslužavniku i vratiti na kratko u frižider.

Kad se stegnu premestiti u posudi sa poklopcem da se ne osuše, a zatim poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Potrebno je više vremena za izradu, ali dobiju se 64 parčeta lubenice!