C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil:
1 l fante
1 pakovanje medenih korica
3 C pudinga od vanile
200 g posne bele čokolade
250 g C šećera u prahu
250 g margarina
50 g iseckanog i prepečenog lešnika
Za premazivanje korica:
200 g crne posne čokolade
100 g margarina

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne lešnik kocke

Prelepog izgleda i ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Korice premazati sa istopljenom čokoladom i margarinom (premazati tri korice četvrta se ne premazuje).

Dok se čokolada steže pripremiti fil.

Fil:
Staviti da provri 700 ml soka a u 300 ml soka razmutiti puding i dodati 150 g šećera.

U tankom mlazu sipati razmućeni puding u soku koji vri. Kuvati dok se puding ne zgusne dodati zatim 200 g bele posne čokolade.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu i dodati ohlađeni fil.

Podeliti fil na dva dela i u jedan deo dodat iseckane lešnike.

Filovati korice: fil sa lešnicima pa žuti fil pa kora, tako redom.

Poslednju koricu filovati istopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata