C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 kesice C suvog kvasca
250 g brašna
1 puna kašika posnog namaznog margarina
1 kašika šećera + 1 kašičica (za kvasac)
50 ml mlake vode
75 ml kisele vode
C šećer u prahu - po potrebi
1 kesica C vanilin šećera
posni krem - za punjenje
ulje - za prženje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Posne krofne

Da u tradicionalnoj poslastici uživate i u danima posta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12-13 krofni
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Viljuškom dobro sjediniti margarin i šećer, dodati brašno, C suvi kvasac i kiselu i mlaku vodu, pa zamesiti testo.

Prekriti ga kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Kada je testo naraslo, istresti ga na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i razviti koru.

Čašom vaditi krofne, pa ih ostaviti oko 15 minuta da malo nadođu.

Potom ih na sredini malo rastanjiti rukom ili oklagijom, a onda pržiti u dubokom, zagrejanom ulju.

Vaditi ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

Uz pomoć poslastičarskog šprica, svaku krofnu napuniti posnim kremom.

Zatim ih uvaljati u šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Od navedenih sastojaka dobija se 12-13 krofni, pa ukoliko je potrebno više, udvostručite meru.