Početna > Recepti > Recepti za kolače > Posne krofne
Sastojci
1/2 kesice C suvog kvasca
250 g brašna
1 puna kašika posnog namaznog margarina
1 kašika šećera + 1 kašičica (za kvasac)
50 ml mlake vode
75 ml kisele vode
C šećer u prahu - po potrebi
1 kesica C vanilin šećera
posni krem - za punjenje
ulje - za prženje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12-13 krofni
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Viljuškom dobro sjediniti margarin i šećer, dodati brašno, C suvi kvasac i kiselu i mlaku vodu, pa zamesiti testo.
Prekriti ga kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
Kada je testo naraslo, istresti ga na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i razviti koru.
Čašom vaditi krofne, pa ih ostaviti oko 15 minuta da malo nadođu.
Potom ih na sredini malo rastanjiti rukom ili oklagijom, a onda pržiti u dubokom, zagrejanom ulju.
Vaditi ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
Uz pomoć poslastičarskog šprica, svaku krofnu napuniti posnim kremom.
Zatim ih uvaljati u šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Od navedenih sastojaka dobija se 12-13 krofni, pa ukoliko je potrebno više, udvostručite meru.