C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje korica za rozen tortu
1 l vode
10 kašika C čvrstina
400 g šećera
250 g margarina
200 g C kokosa
200 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenog posnog keksa
malo ruma
Glazura:
200 g C šećera u prahu
3 kašike vruće vode
1 kašičica ulja

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne kokos rozen štanglice

Divne za slavu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U malo vode razmutiti C čvrstin, a preostalu vodu ostaviti da provri sa šećerom, te ukuvati razmućen čvrstin.

Promešati i odmah dodati margarin isečen na kocke. Mešati dok se ne otopi.

Smesu skinuti sa vatre i podeliti je na dva dela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu, mleveni keks i ruma po ukusu. Sve lepo sjediniti.

U drugi deo smese dodati C kokos i promešati. Koricu položiti na tacnu, ravnomerno premazati prvo crnim, pa belim filom.

Preklopiti sledećom korom, nafilovati na isti način i postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.

Poslednju koricu ne premazivati.

Kolač uviti u kesu i ostaviti ga da prenoći.

Sutradan za glazuru pomešati C šećer u prahu sa vrućom vodom i uljem, pa premazati kolač.

Ostaviti da se stegne, iseći na štangle i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata