C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg jabuka
900 g posnog keksa
3 C pudinga sa ukusom vanile
700 ml vode
šećer po ukusu (do 400 g)
malo cimeta
2 kesice belog posnog šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Posne kocke sa jabukama

Veoma lagan i ukusan kolač, naročito ako je hladan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jabuke oljuštiti, narendati, staviti u dublju šerpu, dodati im oko 200 ml vode i šećer po ukusu. Kuvati dok jabuke ne omekšaju.

Posebno razmutiti 3 pudinga u 500 ml vode pa sipati u jabuke. Mešati dok se ne zgusne. Dodati malo cimeta.

Na tacni ili u četvrtastom plehu poređati keks 4x5, naneti vruć puding, odozgo ponovo keks i tako redom.

Potrebno je dobiti 4 reda keksa i 3 reda fila sa jabukom.

Ostaviti da se lepo ohladi i stegne.

Na kraju umutiti C šlag i premazati kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nije potrebno keks umakati u tečnost jer će omekšati od vrućeg pudinga. Služiti tek sutradan.