C Slatka tradicija

Sastojci
800 g prosejanog brašna tip 400
2 kašičice soli
1 sveži kvasac
2 kašičice šećera
malo rendane kore limuna
1 C vanilin šećer
500 ml kisele vode
2 dl ulja
domaći džem od kajsija za punjenje
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja Maki

Posne kiflice sa džemom od kajsija

Preukusne meke kiflice.

Vreme pripreme: 100 minuta. Broj porcija: 40 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Od sastojaka umesiti glatko testo i ostaviti da naraste na toplom mestu oko 25 minuta. Podeliti na 3 jufke.

Svaku jufku razvući oklagijom, iseći na trouglove, puniti svaki trougao sa po 1 kašičicom džema i savijati u kiflice.

Ređati u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo ulja.

Ostaviti još 10 minuta da odstoji, a zatim peći na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

Kada su pečene, kiflice posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata