C Slatka tradicija

Sastojci
150 ml piva
150 ml suncokretovo ulje
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
meko brašno tip 400
350 g kristal šećera
100 g mlevenih oraha
Šerbet:
250 g kristal šećera
400 ml vode
2 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne kifle

Posne kifle, ukusne, lepog izgleda i zgodne za posluženje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 48 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati pivo, ulje i C prašak za pecivo, pa zatim dodati potrebnu količinu brašna i lepo umesiti testo.

Testo ne treba biti mnogo tvrdo, ali ni da se lepi.

Izrađenu masu podeliti na 4 jufke.

Svaku pojedinačno razvijati veličine plitkog tanjira, iseći na 16 delova i urolati kifle.

Pripremiti vruć šerbet od šećera, vode i C vanilin šećera, kuvati 2-3 minuta.

Pečene kifle, vruće, spuštati u vruć šerbet i vaditi ih odmah.

Vlažne kifle uvaljati u kristal šećer i mlevene orahe.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kifle treba praviti dva dana pre služenja.